top of page

Házirend

Kérdések és válaszok, mielőtt meglátogat minket

Mit érdemes végiggondolnia, mielőtt bejelentkezne az ALMAFAHÁZ-ba?

Vendégházunk közel 100 éves, eredeti anyagokból, kézműves technológiákkal épült. A berendezési tárgyak többsége is hasonló korú, illetve egyedileg készült.
A ház a természet közepén helyezkedik el, erdővel határolt, háborítatlan területen.  A csend a környék egyik értéke, így erre mi is vigyázunk.

Lehetőség szerint kerüljék a felesleges autózást, sétáljanak, kerékpározzanak helyette, ezzel is óvják a csendet és a környezet tisztaságát.
A terület szabadon élő vadállatok élőhelyével határos, így a kedves látogatónk nem csak a házban, de náluk is vendég. Előfordul, hogy éjszaka vagy hajnalban a ház körül kíváncsiskodnak, ettől nincs oka senkinek megijedni. 
Az ittartózkodása alatt mindezt kérjük vegye figyelembe és tartsa szem előtt.

Házirend

logo.png
logo.png

Szeretnénk, ha felhőtlenül éreznék magukat nálunk, és nagyon örülnénk, ha máskor is visszatérnének vendégházunkba. Annak érdekében, hogy pihenésük zavartalan lehessen, valamint értékeket közösen minél tovább megőrizhessük kérjük, hogy olvassa el a ház  használati útmutatóját!

 

- Az ALMA-FA-HÁZ helyiségeiben csak előre bejelentett személyek tartózkodhatnak.

- Vendégházunkban egyidejűleg egyszerre több családot is tudunk fogadni, a közös helyiségek megosztott használatával.

-Kérjük a ház zárását, amennyiben kirándulni, sétálni, sportolni indulnak és a házat/telket huzamosabb időre magára hagyják. Az őrizetlenül hagyott értékekért nem tudunk felelősséget vállalni. A ház berendezését, felszerelését képező tárgyak és eszközök meglétéért a bérlő anyagi felelősséggel tartozik. 

- Kérjük, a gördülékeny kiszolgálás érdekében érkezésüket 12 órára, vagy az előre egyeztetett időpontra időzíteni szíveskedjenek. A távozás alapértelmezetten délelőtt 10 óráig, illetve külön egyeztetés szerint történhet, ezirányú igényüket minden esetben előre szíveskedjenek jelezni.

- Kérjük távozás előtt szíveskedjenek az alapvető tisztaság és rend helyreállítására törekedni, pl. a konyhában használt edényeket, evőeszközöket elmosogatni, eltörölgetni, lehetőség szerint a helyére tenni.

- A szemetet az erre a célra kijelölt tárolókba kérjük gyűjteni, melynek elszállítása a tulajdonos feladata.

- Kérjük, hogy takarékosan bánjanak az energiával: a közös helyiségekben a vízcsapokat használat után zárják el, a villanyt kapcsolják le.

- Valamennyi helyiséghez tartozik egy leltár. Kérjük, gondoskodjanak arról, hogy a leltárban felsorolt bútorok, tárgyak és eszközök a helyükön és eredeti állapotukban maradjanak meg.

- Amennyiben valami eltörik, megsérül, azt kérjük minden esetben jelezzék. A sérült, vagy elveszett használati tárgy értékét a tulajdonos felé meg kell téríteni.

- Ha valami elromlik, kérjük ne próbálják megjavítani, szíveskedjenek jelezni a tulajdonos felé.

- A kemencéket, tűzhelyet hozzáértés nélkül semmi esetben se gyújtsák be, kérjenek segítséget. Azokat begyújtott állapotban semmi esetre se hagyják felügyelet nélkül!

- Gyertyát, mécsest ne hagyjanak égve felügyelet nélkül!

- A tűzvédelemmel kapcsolatos szabályokra és teendőkre kérjük fokozottan ügyeljenek!

- A szabadban csak a kiépített tűzrakó helyen rakjanak tüzet.

- A fűtés a tulajdonos feladata, amennyiben ezzel kapcsolatban kérése, illetve kérdése van, kérem haladéktalanul jelezze a megadott telefonszámon. Semmi esetre se intézkedjen önállóan.

 

Kérjük, a következő alapvető szabályokat minden körülmények között tartsák tiszteletben:

- Dohányozni TILOS a ház valamennyi helyiségében! Dohányzásra kijelölt hely a bejárati ajtótól 5m távolságban: a házból kivihető hamutartó mellett/ illetve a tűzrakó hely környékén!

- Étel, ital fogyasztása az erre a célra kialakított alagsori helyiségben (étkező, konyha) lehetséges, kérjük, hogy a szoba szintet és a szaunát rendeltetés szerűen használják.

- A házban kérjük a bakancs, sáros cipő, csizma használatának mellőzését (javasolt benti lábbeli használata), a szaunában, fürdő, mosdó helyiségekben az utcai, vagy túracipő nem odavaló viselet.

- Házikedvencek nem a házba valók, ha el szeretné hozni őket magával kérem előre egyeztessen a tulajdonossal.

-  Vendégházunk a természet szívében helyezkedik el, az erdő csendjét hangoskodással, zenehallgatással ne zavarják.

Néhány hasznos tudnivaló:

- Az ALMA-FA-HÁZ szolgáltatásaihoz és a környék adottságaihoz kapcsolódóan programokat, túraútvonalakat szívesen ajánlunk, szervezünk.

- Kérjük, ügyeljenek a fokozott kullancsveszélyre, használjanak erre a célra használatos személyes riasztó eszközöket.

- Orvosi ellátás 06 26 547 059, gyógyszertár hétköznapokon Pilisszentkereszten található.

- Pilisszentkereszten két élelmiszerüzlet található, továbbá szintén két családias hangulatú étteremben válogathatnak a helyi finomságok közül (részletesen lásd fő oldal).

- Figyelmükbe ajánljuk továbbá a Hilda cukrászda kínálatát.

Köszönettel,

                                                                                                                          Töltse le innen előre az adminisztrációs űrlapjainkat és a házirendet: 

Almási Csaba

bottom of page